Takaisin
Resepti

Uunimunakas kylmäsavulohesta

Gluteeniton

Uunimunakas kylmäsavulohesta

Gluteeniton
40 min
4 hlö
40 min
4 hlö
Uunimunakas on helppo valmistaa ja sopii mainiosti esimerkiksi brunssille. Kokeile täytteeksi kylmäsavulohta ja kirsikkatomaatteja.
Juomasuositus

Uunimunakkaan seurana maistuu espanjalainen roseeviini, jonka herkullisen marjaisaa makumaailmaa täydentää raikas hapokkuus. Kuplien ystävä voi puolestaan suunnata katseensa hennon paahteiseen rosee cavaan. Molemmista löytyy myös alkoholittomia vaihtoehtoja.

Ainesosat
  • 8 kananmunaa 

  • 2 dl ruokakerma 

  • ½ tl suolaa 

  • ½ tl mustapippuria 

  • 150 g kylmäsavulohta 

  • 100 g juustoraastetta 

  • 100 g kirsikkatomaatteja 

  • Öljyä vuoan voiteluun 

  • Tilliä 

Valmistusohjeet
  1. Vatkaa kananmunien rakenne rikki kulhossa ja lisää joukkoon ruokakerma. Mausta seos suolalla ja mustapippurilla. 

  2. Voitele uunivuoka (20 x 20 cm) tai neljä pienempää uuninkestävää annoskulhoa. 

  3. Laita kylmäsavulohi, juustoraaste ja halkaistut kirsikkatomaatit voideltuun uunivuokaan. Kaada päälle kananmuna-kermaseos. 

  4. Paista uunimunakasta 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Hienonna päälle halutessasi tilliä.   


Reseptit Mika Rampa, kuvaaja Antti Raatikainen