Uunipaahdetut parsakaalit

Kesytä parsakaali paahtamalla se uunissa. Lisää mahtavaa makua saat mintun, appelsiinin ja pähkinöiden avulla.

Valmistusaineet

  • 400 g parsakaalia tai broccolinia

  • 1 valkosipulinkynsi

  • 3 rkl oliiviöljyä

  • sormisuolaa, mustapippuria myllystä


Lisäksi

  • 1 rkl raastettua appelsiininkuorta

  • 2 rkl appelsiinimehua

  • 3 rkl hienonnettua minttua

  • 1 dl paahdettuja, rouhittuja cashew-pähkinöitä

  • 1 rkl oliiviöljyä

Valmistusohjeet

  1. Jos käytät parsakaalia, leikkaa se pitkiksi paloiksi. Levitä uunipellille.

  2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Yhdistä se oliiviöljyyn. Sekoita joukkoon suola ja pippuri. Kaada seos kasvien päälle. Paista broccolinia 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia tai parsakaalia noin 20 minuuttia.

  3. Raasta appelsiinista kuori ja purista mehu. Kaada ne kypsille broccolineille tai parsakaaleille. Lisää minttu ja kevyesti rouhitut mantelit. Viimeistele öljyllä.