Takaisin
Resepti

Vaahterasiirappi-rosmariiniperunat

Kasvisruokavalio
Laktoositon
Vegaaninen

Vaahterasiirappi-rosmariiniperunat

Kasvisruokavalio
Laktoositon
Vegaaninen
60+ min
4 hlö
60+ min
4 hlö

Makea vaahterasiirappi terästää tutut perunat makean ja suolaisen trendikkääksi liitoksi amerikkalaiseen tyyliin.

Juomasuositus

Vaahterasiirapin makeus ja rosmariinin mausteisuus luovat maaperän ranskalaiselle maalaissiiderille. Molemmissa on sopivasti makeutta ja mausteisuutta.

Oluista pehmeä ja aromikas tumma lager on hyvä vaihtoehto.

Valmistusaineet
  • 12 keskikokoista, kiinteää perunaa

  • 4 rkl oliiviöljyä

  • sormisuolaa, mustapippuria myllystä

  • muutama oksa rosmariinia

  • 3 rkl vaahterasiirappia

  • (3 rkl korppujauhoja)

Valmistusohjeet
  1. Kuori pestyt perunat tai harjaa ne huolellisesti puhtaiksi. Leikkaa perunoiden pintaan viiltoja parin millin välein. Leikkaa perunan pohjapuolelta pieni pala pois, jotta perunat pysyvät vuoassa pystyssä. Valuta päälle öljyä. Mausta suolalla, pippurilla ja hienonnetuilla rosmariinin lehdillä.

  2. Kypsennä perunoita 200-asteisessa uunissa 35 minuuttia.

  3. Valuta perunoille vaahterasiirappia. Jos haluat pottuihin lisää rapeutta, ripottele päälle myös korppujauhoja. Jatka paistamista n. 15 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä.