Takaisin
Resepti

Vadelmia proseccohyytelössä

Vadelmia proseccohyytelössä

60+ min
5 hlö
60+ min
5 hlö

Tämä jälkiruoka on yksinkertainen ja ah-niin-elegantti. Mikä parasta, voit valmistaa sen vaikkapa jo edellisenä päivänä valmiiksi jääkaappiin odottamaan ruokailijoita.

Juomasuositus

Makean ystävä valitsee hyytelöviiniksi makean moscato d’astin, ja vadelmien hapokkuudesta nauttiva päärynäisen, kuivemman prosecco-kuohuviinin.

Valmistusaineet

Tarjoiluun

  • kermavaahtoa tai vatkattua vaniljakastiketta

Valmistusohjeet
  1. Laita liivatelehdet likoamaan väljään, kylmään veteen noin viideksi minuutiksi.

  2. Mittaa 1 dl sokeria ja 1 dl proseccoa kattilaan. Sekoita, kunnes sokeri sulaa ja seos kuumenee.

  3. Puristele liivatteista vesi pois. Liuota ne kuumaan sokeri-proseccoon. Sekoita joukkoon loppu prosecco.

  4. Kaada pieni määrä viiniseosta tarjoiluastioihin ja pane jääkaappiin hyytymään (n. 15 min).

  5. Ota tarjoiluastiat jääkaapista ja laita reilusti vadelmia hyytelön päälle. Kaada päälle loput viiniseoksesta. Anna jähmettyä viileässä vähintään 6 tuntia. Tarjoa loput vadelmat ja kermavaahto hyytelöiden kanssa.