Takaisin
Resepti

Vegeschnitzel

Kasvisruokavalio
Laktoositon
Vegaaninen

Vegeschnitzel

Kasvisruokavalio
Laktoositon
Vegaaninen
30 min
4 henkilöä
30 min
4 henkilöä

Kun mielesi tekee schnitzeliä, tätä kannattaa kokeilla: herkullisessa vegeversiossa juuriselleri muuntautuu kullankeltaiseksi, leivitetyksi schnitzeliksi. Tarjotaan ranskalaisten ja aiolin kera!

Juomasuositus

Herkullisen juurisellerin juomavalinta on aromaattinen Grüner Veltliner-rypäleestä valmistettu valkoviini Itävallasta. Viinin sitruunainen hapokkuus raikastaa upeasti leivitettyä vegeschnitzeliä.

Alkoholittomaksi vaihtoehdoksi sopii saman makutyypin alkoholiton valkoviini.

  • ½ (500 g) juuriselleri 

  • ½ dl vehnäjauhoja 

  • 1 dl vettä 

  • 1 rkl soijakastiketta 

  • ½ tl mustapippuria 

  • 2 dl panko- tai korppujauhoja 

  • Suolaa 

  • Öljyä paistamiseen

Tarjoiluun: 

  • 1 luomu sitruuna 

  • 1 dl vegaanista aiolia  

  • 400 g ranskalaisia  

  1. Kuori juuriselleri ja leikkaa se ½ cm paksuiksi viipaleiksi. 

  2. Sekoita keskenään vehnäjauhot, vesi, soijakastike ja mustapippuri. Anna tekeytyä 5 minuuttia.  

  3. Kasta juuriselleriviipale taikinaan ja pyörittele sitten panko- tai korppujauhoissa. Paista leivitetyt juurisellerit runsaassa öljyässä paistin pannulla keskilämmöllä noin 2–3 min per puoli. Nosta talouspaperin päälle valumaan.  

  4. Tarjoa vegeschitzeleiden kanssa sitruunaviipale, vegaanista aiolia ja rankalaisia.   


Reseptit Mika Rampa, Kuvat Kristiina Kurronen, tyyli Niina Meriläinen, juomasuositukset Susanna Hildén, Alko