Takaisin
Resepti

Veriappelsiini-fenkolisalaatti

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon

Veriappelsiini-fenkolisalaatti

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon
60+ min
4 henkilöä
60+ min
4 henkilöä

Veriappelsiinia, fenkolia ja minttua, kas siinä raikas salaatti, jota pähkinät täydentävät!

Juomasuositus

Sitrussalaattien kanssa tarjottavassa viinissä on oltava riittävästi happoja tasapainottamaan sitrushedelmien hapokkuutta, ja etua on myös lievästä makeudesta. Veriappelsiini-fenkolisalaatin kanssa sopii esimerkiksi puolikuiva Alsacen riesling. Salaatin kumppanina voi kokeilla myös ryhdikkään hedelmäisiä ja maukkaan yrttisiä Pohjois-Italian valkoviinejä ribolla gialla- tai friulano -rypäleistä.

Alkoholittomaksi vaihtoehdoksi sopii kuivahko, alkoholiton valkoviini hyvin viilennettynä.

Valmistusaineet
  • 1 iso fenkolikerä

  • 2 kokonaista veriappelsiinia

  • oliiviöljyä

  • suolaa, cayennepippuria

  • 3 rkl pekaani- tai saksanpähkinöitä

  • seesamiöljyä

  • mintunlehtiä, persiljaa tai pinaatinlehtiä

  • Voit halutessasi käyttää lisänä myös fetajuustoa sekä muitakin pähkinöitä
Valmistusohjeet
  1. Viipaloi fenkoli hyvin ohuiksi siivuiksi. Kuori appelsiinit ja nylje nahka pois. Viipaloi siivuiksi ja laita fenkolit ja appelsiinit lomittain vadille. Valuta joukkoon oliiviöljyä sekä maun mukaan suolaa ja cayennepippuria.

  2. Salaatin odottaessa murskaa pähkinöitä ja pane ne hetkeksi paahtumaan keskilämpöiselle pannulle. Älä käytä paistaessa rasvaa, ja varo etteivät pähkinät kärähdä. Mausta pähkinät paahtamisen jälkeen tilkalla seesamiöljyä ja ripottele ne valmiin salaatin päälle. Koristele yrteillä tai pinaatinlehdillä. Halutessasi viimeistele salaatti murustetulla fetalla.

Vinkki: Salaatin voi tehdä myös tavallisista appelsiineista. Fenkolisalaatti mehevöityy, jos se saa vetäytyä jääkaapissa tunnin ennen tarjoilua.