Veriappelsiini-fenkolisalaatti

Kevättalvi on sitrushedelmien sesonkia. Tarjoa raikas veriappelsiini-fenkolisalaatti sellaisenaan kevyeksi lounaaksi tai pääruoan lisukkeeksi.

Valmistusaineet

  • 1 iso fenkolikerä

  • 2 kokonaista veriappelsiinia

  • oliiviöljyä

  • suolaa, cayennepippuria

  • 3 rkl pekaani- tai saksanpähkinöitä

  • seesamiöljyä

  • mintunlehtiä tai persiljaa

Valmistusohjeet

  1. Viipaloi fenkoli hyvin ohuiksi siivuiksi. Kuori appelsiinit ja nylje nahka pois. Viipaloi siivuiksi ja laita fenkolit ja appelsiinit lomittain vadille. Valuta joukkoon oliiviöljyä sekä maun mukaan suolaa ja cayennepippuria.

  2. Salaatin odottaessa murskaa pähkinöitä ja pane ne hetkeksi paahtumaan keskilämpöiselle pannulle. Älä käytä paistaessa rasvaa, ja varo etteivät pähkinät kärähdä. Mausta pähkinät paahtamisen jälkeen tilkalla seesamiöljyä ja ripottele ne valmiin salaatin päälle. Koristele yrteillä.

Vinkki: Salaatin voi tehdä myös tavallisista appelsiineista. Fenkolisalaatti mehevöityy, jos se saa vetäytyä jääkaapissa tunnin ennen tarjoilua.

Juomasuositus
Veriappelsiini-fenkolisalaatti
Sitrussalaattien kanssa tarjottavassa viinissä on oltava riittävästi happoja tasapainottamaan sitrushedelmien hapokkuutta, ja etua on myös lievästä makeudesta. Veriappelsiini-fenkolisalaatin kanssa sopii esimerkiksi puolikuiva Alsacen riesling. Salaatin kumppanina voi kokeilla myös ryhdikkään hedelmäisiä ja maukkaan yrttisiä Pohjois-Italian valkoviinejä ribolla gialla- tai friulano -rypäleistä.