Takaisin
Resepti

Verigreippi-vaniljamocktail

Verigreippi-vaniljamocktail

10 min
1 hlö
10 min
1 hlö

Alkoholittomat tisleet tuovat potkua ja runkoa mocktaileihin. Kirpakka verigreippimehu antaa hempeän sävyn tälle hienostuneen vaniljaiselle juomalle.

Valmistusaineet
  • 1 verigreippi

  • 4 cl vaniljasiirappia

  • 4 cl alkoholitonta   tislettä katajanmarjaisilla tai yrttisillä aromeilla

 

Vaniljasiirappi:

  • 1/2 dl sokeria

  • 2 tl vaniljasokeria

  • 1/2 dl vettä

 

Lisäksi:

  • verigreippiviipale

  • jäitä

Valmistusohjeet
  1. Keitä ensin vaniljasiirappi. Mittaa sokerit ja vesi kattilaan. Kiehauta sekoittaen, kunnes sokeri on liuennut. Jäähdytä siirappi kylmäksi. 

  2. Purista ja siivilöi verigreipin mehu. Mittaa juoman ainekset jäiden kera shakeriin. Ravista huolellisesti ja siivilöi juoma jäillä täytettyyn lasiin.

  3. Viimeistele juoma verigreippiviipaleella. 

Vinkki: Vaniljasiirappi sopii drinkkien lisäksi myös kahvijuomien, leivonnaisten ja jälkiruokien maustamiseen.

Resepti Santeri Saarinen, kuva Timo Pyykkö