Verigreippishrub

Valmista brunssijuomaksi hittijuoma shrub & champagne Yhdysvalloista.

Valmistusaineet

  • 2 dl vastapuristettua verigreippi­mehua (n. 2 verigreipin mehu)

  • 2 dl sokeria

  • 1-3 rkl samppanjaviinietikkaa (tai valkoviinietikkaa)

Tarjoiluun

  • 2 pulloa kylmää kuohuviiniä tai 1,5 l kivennäisvettä

Valmistusohjeet

  1. Pese verigreipit huolellisesti. Kuori ne siten, että valkoista osaa jää kuoriin mahdollisimman vähän. Purista mehu irti.

  2. Laita kuoren palat, mehu ja sokeri kattilaan. Kiehauta seos ja anna porista noin 3 minuuttia. Ota kattila pois liedeltä ja lisää joukkoon ruokalusikallinen viinietikkaa. Jos olet terävien makujen ystävä, voit lisätä enemmänkin etikkaa. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Siivilöi seos. Nosta jääkaappiin ja anna viilentyä. 

  3. Laita noin lusikallinen shrubia lasin pohjalle. Kaada päälle noin desi kuohuviiniä tai kivennäisvettä. Tarjoa heti.