Vesimeloni on hyvää ihan sellaisenaan, mutta taipuu myös mausteiseksi thaisalaatiksi, joka saa potkua inkivääristä ja chilistä.
Katso resepti >
Odotathan hetken…
Vesimeloni taipuu moneen, myös näyttäväksi aasialaistyyppiseksi tartar-lisukkeeksi. Vesimelonitartarin voi pilkkoa hyvissä ajoin jääkaappiin valumaan.
Roseeviini jatkaa kauniisti annoksen pinkkiä väriteemaa. Valitse hieman jäännössokeria sisältävä roseeviini. Sen hentoinen makeus ei peitä tartarin herkkiä makuja.
Roseeviinejä on saatavilla myös alkoholittomina vaihtoehtoina.
1/2 (800 g pala) vesimelonia
1 rkl seesamiöljyä
1 rkl soijakastiketta
(1 tl sokeria)
seesaminsiemeniä ja lehtipersiljaa koristeluun
Kuori vesimeloni ja leikkaa se erittäin pieniksi, noin 2 x 2 mm kuutioiksi. Siirrä kuutiot siivilään valumaan ja jääkaappiin.
Kumoa valutetut vesimelonikuutiot kulhoon ja mittaa päälle seesamiöljy ja soijakastike. Lisää tarvittaessa sokeria.
Kokoa annos lautaselle käyttämällä apuna pyöreää muottia. Koristele seesaminsiemenillä ja lehtipersiljalla.
Resepti Mika Rampa, kuva Satu Nyström, juomasuositukset Taina Vilkuna ja Anri Lindström