Takaisin
Resepti

Vesimeloni-tartar

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon
Vegaaninen

Vesimeloni-tartar

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon
Vegaaninen
20 min
4 hlö
20 min
4 hlö

Vesimeloni taipuu moneen, myös näyttäväksi aasialaistyyppiseksi tartar-lisukkeeksi. Vesimelonitartarin voi pilkkoa hyvissä ajoin jääkaappiin valumaan.

Juomasuositus

Roseeviini jatkaa kauniisti annoksen pinkkiä väriteemaa. Valitse hieman jäännössokeria sisältävä roseeviini. Sen hentoinen makeus ei peitä tartarin herkkiä makuja.  

Roseeviinejä on saatavilla myös alkoholittomina vaihtoehtoina. 

Valmistusaineet
  • 1/2 (800 g pala) vesimelonia 

  • 1 rkl seesamiöljyä 

  • 1 rkl soijakastiketta 

  • (1 tl sokeria) 

  • seesaminsiemeniä ja lehtipersiljaa koristeluun 

Valmistusohjeet
  1. Kuori vesimeloni ja leikkaa se erittäin pieniksi, noin 2 x 2 mm kuutioiksi. Siirrä kuutiot siivilään valumaan ja jääkaappiin. 

  2. Kumoa valutetut vesimelonikuutiot kulhoon ja mittaa päälle seesamiöljy ja soijakastike. Lisää tarvittaessa sokeria. 

  3. Kokoa annos lautaselle käyttämällä apuna pyöreää muottia. Koristele seesaminsiemenillä ja lehtipersiljalla. 

Resepti Mika Rampa, kuva Satu Nyström, juomasuositukset Taina Vilkuna ja Anri Lindström