Takaisin
Resepti

Vesimeloni-thaisalaatti

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon
Vegaaninen

Vesimeloni-thaisalaatti

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon
Vegaaninen
10 min
4 henkilöä
10 min
4 henkilöä

Vesimeloni on hyvää ihan sellaisenaan, mutta taipuu myös mausteiseksi thaisalaatiksi, joka saa potkua inkivääristä ja chilistä.

Juomasuositus

Roseeviini jatkaa kauniisti annoksen pinkkiä väriteemaa. Valitse hieman jäännössokeria sisältävä roseeviini. Sen hentoinen makeus pehmentää thaisalaatin tulisuutta.  

Roseeviinejä on saatavilla myös alkoholittomina vaihtoehtoina. 

Valmistusaineet
  • n. 700 g pala vesimelonia 

  • 1 rku thaibasilikaa tai tavallista 

  • 2 tl inkivääriä raastettuna 

  • 1 mieto, punainen chili  

  • 2 rkl limemehua  

  • 1 dl suolattuja ja paahdettuja maapähkinöitä 

Valmistusohjeet
  1. Kuori vesimeloni ja leikkaa se 3 x 3 cm kokoisiksi paloiksi kulhoon. Irrota basilikan lehdet ja lisää vesimelonin joukkoon. 

  2. Kuori ja raasta inkivääri kulhoon. Hienonna chili ja leikkaa se pieniksi paloiksi. Purista joukkoon limemehu. Sekoita ja siirrä tarjoiluastiaan. Lisää pinnalle paahdettuja maapähkinöitä. 

Resepti Mika Rampa, kuva Satu Nyström, juomasuositukset Taina Vilkuna ja Anri Lindström