Viikunaa käärittynä ilmakuivattuun kinkkuun

Vaivaton herkku, viikuna ja ilmakuivattu kinkku, on juhlien tyylikäs makuklassikko.

Valmistusaineet

  • 4 viikunaa
  • 4 viipaletta parmankinkkua tai muuta ilmakuivattua kinkkua
  • muutama oksa rucolaa
  • 1 rkl hyvää oliiviöljyä
  • 2 tl balsamicosiirappia (esim. Rajamäen tummaa balsamicokastiketta)
  • rouhittua mustapippuria

Valmistusohjeet

  1. Leikkaa viikunat neljäksi lohkoksi. Leikkaa kinkusta kapeita suikaleita ja kääri ne viikunoiden ympärille rucolan kera.
  2. Valuta päälle juuri ennen tarjoilua öljyä ja balsamicokastiketta. Viimeistele rouhitulla mustapippurilla.
Juomasuositus
Viikunaa käärittynä ilmakuivattuun kinkkuun
Prosciutton kanssa maistuu esimerkiksi italialainen ei-tamminen chardonnay.

Roseesamppanja
on juhlava vaihtoehto.