Viikunachutney

Tyylikäs chutney valmistetaan tuoreista viikunoista. Se sopii esimerkiksi stilton- tai muun sinihomejuuston täydelliseksi makupariksi. Chutney viihtyy myös liharuokien seurassa.

Valmistusaineet

  • 1 punasipuli
  • 1 1/2 dl fariinisokeria
  • 1 1/2 dl punaviinietikkaa
  • 1 kanelitanko
  • 2 tähtianista
  • 6 viikunaa

Valmistusohjeet

  1. Kuori ja hienonna punasipuli. Laita se kattilaan sokerin, viinietikan ja mausteiden kanssa. Anna porista miedolla lämmöllä, kunnes sipuli on kypsää. Leikkaa viikunat neljään osaan. Lisää ne liemeen ja jatka kypsentämistä noin 5 minuuttia tai kunnes viikunat ovat pehmeitä.
  2. Purkita yhteen isoon tai kahteen pieneen purkkiin. Säilytä viileässä. Chutney säilyy hyvänä jääkaapissa vajaan viikon.

Vinkki
Viikunat voi korvata tuoreilla aprikooseilla tai kuivatuilla viikunoilla, aprikooseilla tai taateleilla. Kuivatut hedelmät kannattaa laittaa keittymään heti muiden aineiden joukkoon.
Juomasuositus
Viikunachutney

Stiltonin ja viikunachutneyn seuraan sopii portviini, esimerkiksi late bottled vintage (LBV).