Viikunakakku

Mehevän suklaaviikunakakun maku paranee vanhetessaan ja maut korostuvat. Voit esimerkiksi leipoa kakun jo viikkoja ennen tarjoilua ja vasta tarjoilupäivänä valmistaa suklaakuorrutteen.

Valmistusaineet

Pohja
  • 200 gr kuivattuja viikunoita
  • 2dl vettä
  • 2 dl sokeria
  • 200 grammaa voita
  • 2 onnellisen kanan munaa
  • 0,5 dl hasselpähkinärouhetta
  • 0.5 dl saksanpähkinärouhetta
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vanilliinisokeria
  • 1 tl soodaa
  • 150 grammaa sulatettua tummaa suklaata

Suklaaganache
  • 100 grammaa kuohukermaa
  • 200 gr tummaa suklaata

Koristelu
  • 2 kpl tuoretta viikunaa

Valmistusohjeet

  1. Leikkaa kuivatut viikunat saksilla pieniksi paloiksi kattilaan. Kaada päälle vesi ja sokeri ja keitä noin 10 minuuttia, kunnes seos on pehmeää. Jäähdytä. Sulata tumma suklaa vesihauteessa ja anna seoksen jäähtyä. Lisää sekaan huoneenlämpöinen voi hyvin vatkaten ja sen jälkeen onnellisen kanan munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää pähkinät ja keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lopuksi hieman jäähtynyt tumma suklaa.
  2. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun halkaisijaltaan 18 cm kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa alatasolla noin 40 minuuttia, kokeile tikulla aina välillä. Kumoa kakku vuoasta ja anna jäähtyä kunnolla.
  3. Valmista suklaaganache kiehauttamalla kattilassa kuohukerma. Nosta kattila pois liedeltä, lisää mukaan pilkottu tumma suklaa ja sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä hieman ja levitä kakun päälle. Leikkaa tuoreet viikunat lohkoiksi ja koristele. Kakun maku paranee vanhetessaan ja maut korostuvat. Voit esimerkiksi leipoa kakun jo viikkoja ennen tarjoilua ja vasta tarjoilupäivänä valmistaa suklaakuorrutteen.
Juomasuositus
Viikunakakku
Täyteläiselle suklaakakulle, joka on maustettu pähkinällä ja tuunattu viikunalla, sopii erinomaisesti lämmin portviini tai esimerkiksi tumma lager.