Osso buco on italialainen täyteläinen pataruoka, jossa naudan potkakiekot hautuvat mureaksi maukkaassa tomaattikastikkeessa.
Katso resepti >
Vitello tonnato
Vitello tonnato on yksi tunnetuimpia italialaisia ruokalajeja, joka yhdistää valkoviinissä haudutetun ja ohueksi viipaloidun vasikanlihan sekä täyteläisen tonnikalakastikkeen. Kokeile kumppaniksi laadukasta valkoviiniä ruoan synnyinseudulta Piemontesta.
Aktiivinen valmistusaika: 30 min
Passiivinen valmistusaika: 12 t
Klassikko:
Vitello tonnato kuuluu Luoteis-Italian Piemonten klassikkoannoksiin, joten lasiin kaatuu myös samaisen alueen valkoviiniä. Raikas ja hedelmäinen, mutta kyllin herkkä roero arneis on klassikkopari tälle kuuluisalle alkuruoalle.
Trendikäs:
Trenditietoinen tekee vitello tonnaton suhteen kuplivan valinnan parittamalla sen kanssa prosecco-kuohuviiniä. Annos on kohtalaisen herkkämakuinen vaikkakin suolainen. Proseccon runsas hedelmäisyys pyöristää suolaisuutta peittämättä makumaailmaa.
Alkoholiton:
Alkoholittomien valkoviinien kirjo on kasvanut runsaaksi ja monipuoliseksi. Valinnanvaraa on niin rypälelajikkeissa kuin makeusasteissakin. Tarjoile Vitello Tonnaton kanssa alkoholitonta valkoviiniä, jossa on rapsakka hapokkuus ja yrttisyyttä, kuten esimerkiksi Rieslingistä valmistetut vaihtoehdot.