Voileipäkakku parsalla ja skagenröralla

Juhlien herkullisin suolainen yllätys on tässä: voileipäkakku, joka lainaa ulkoasuaan täytekakulta.

Valmistusaineet

Kostutus
  • 5 rkl rypsiöljyä
  • 5 rkl vettä
  • 3 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl makeahkoa sinappia (esim. hunajalla maustettu dijon)
  • 1/2 tl suolaa

Parsatäyte
  • 600 g keitettyä vihreää parsaa (n. sentin viipaleina)
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 200 g tuorejuustoa
  • 1 1/2 rkl sitruunamehua
  • 4 rkl tuoretta ruohosipulia hienonnettuna
  • (sormi)suolaa, mustapippuria myllystä

Skagentäyte
  • 1/2 punasipuli
  • 400 g katkarapuja
  • 1 1/2 dl täysmajoneesia
  • 4 rkl tuoretta, hienonnettua tilliä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1/2 tl (sormi)suolaa
  • 1/4 tl valkopippuria myllystä

Päälle
  • 2 dl täysmajoneesia
  • 1 dl ranskankermaa
  • tilliä, ruohosipulia, katkarapuja,
  • keitettyjä parsannuppuja

Valmistusohjeet

  1. Sekoita kostutusliemen aineet. Sekoita molempien täytteiden aineet. Pingota halkaisijaltaan n. 23 cm kokoisen irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi.
  2. Leikkaa leivistä reunat pois. Lado vuoan pohja täyteen leipiä. Muotoile osa leivistä siten, että leipäpohja sopii vuokaan ja on tasaisen pyöreä. Sivele levylle pullasudin avulla kostutuslientä.
  3. Levitä päälle puolet parsatäytteestä. Nosta päälle leipiä, kostuta ne ja levitä puolet katkaraputäytteestä. Tee vielä toinen parsatäyte- ja toinen katkaraputäytekerros. Painele kevyesti ennen täytteen lisäämistä, niin saat kaikki kerrokset mahtumaan kakkuvuokaan.
  4. Kostuta viimeinen leipälevy ja nosta se kakun päälle. Kääri kelmu tiiviisti vuoan ympärille.
  5. Nosta kakun päälle leikkuulauta ja sen päälle paino, esim. maitopurkki. Anna kakun maustua jääkaapissa yön yli.
  6. Tee päällys. Yhdistä majoneesi ja ranskankerma. Nosta kakku vuoasta tarjoiluastiaan. Levitä seos kakun pinnalle ja reunoille lastan avulla. Kasta lasta tarvittaessa kuumaan veteen, niin levittäminen sujuu helpommin.
  7. Koristele voileipäkakun pinta jättikatkaravuilla, parsannupuilla ja yrteillä.



Näillä ohjeilla syntyvät juhlat kymmenelle:
Caprese uunikuivatuilla tomaateilla
Kuskus-oliivi-vegesekoitus
Peruna-papusalaatti
Punainen pestokastike
Chilimajoneesi
Yrtti-mantelikastike
Italialaiset kalapullat
Souvlaki-vartaat broilerista