Voileipäkakku vuohenjuustolla

Valmista tutut noutopöytäherkut uudella tavalla ja tuunaa vaikkapa voileipäkakku vuohenjuustolla.

Valmistusaineet

  • 20–24 palaa paahtoleipää

Kostutukseen:
  • noin 1 dl kasvislientä

Täyte:
  • 1 prk (150 g) vuohenmaitotuorejuustoa (esim. Chavroux)
  • noin 3/4 dl punaista tai vihreää pestoa
  • noin 160 g ilmakuivattua kinkkua

Päälle:
  • 2 prk (yht. 300 g) vuohenmaitotuore-juustoa (esim.  Chavroux)
  • noin 80 g ilmakuivattua kinkkua
  • noin 3 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
  • basilikanlehtiä

Valmistusohjeet

  1. Leikkaa leivistä reunat pois. Levitä leivät tiiviisti vierekkäin kelmun päälle suorakaiteen muotoiseksi levyksi (n. 30 x 35 cm). Kostuta reilusti kasvisliemellä.
  2. Levitä haarukalla notkistettu tuorejuusto leipälevylle. Lusikoi päälle pestoa. Kuutioi kinkku pieniksi paloiksi ja ripottele palat levylle.
  3. Rullaa leipälevy kelmua apuna käyttäen kääretortun tyyliseksi rullaksi. Kietaise kelmu napakasti rullan ympärille. Jätä saumapuoli alaspäin ja nosta jääkaappiin vetäytymään vähintään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
  4. Poista kelmu ja nosta rulla tarjoiluvadille. Levitä päälle notkistettua tuorejuustoa. Levittäminen onnistuu parhaiten kuumaan veteen kastetun veitsen avulla. Koristele rulla ilmakuivatulla kinkulla, pinjansiemenillä ja basilikanlehdillä.

Vinkki
Voit halutessasi korvata ilmakuivatun kinkun ohuella kalkkunalla tai kylmäsavuporolla.