Takaisin
Resepti

Waldorfinsalaatti

Kasvisruokavalio

Waldorfinsalaatti

Kasvisruokavalio
10 min
4 hlö
10 min
4 hlö

Waldorfinsalaatin resepti on kehitetty New Yorkissa sijaitsevassa Waldorf-hotellissa.

Juomasuositus

Tarjoa olutsämpylöiden, waldorfin­salaatin ja graavikalan kanssa vaaleaa lageria tai pilsiä.

Kausioluista hyvä valinta on myös vahva lager tai ale.

Valmistusaineet
  • 400 g juuriselleriä

  • 1 omena

  • 2 tl sitruunamehua

  • 3 rkl rouhittua saksanpähkinää

  • n. 1 dl majoneesia

  • suolaa, valkopippuria myllystä

Valmistusohjeet
  1. Kuori juuriselleri ja leikkaa se tulitikunohuiksi paloiksi. Keitä palat vähässä, suolalla maustetussa vedessä napakan kypsiksi. Nosta palat kylmään veteen jäähtymään.

  2. Kuori ja suikaloi omena. Lisää omenan ­joukkoon sitruunamehu, valutetut juuri­sellerit ja saksanpähkinät. Lisää sen verran majoneesia, että seos on jämäkkää tahnaa. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa sämpylöiden ja graavikalan kanssa. Voit halutessasi lisätä hienonnettua lehti­persiljaa tai timjamia.