Waldorfinsalaatti

Waldorfinsalaatin resepti on kehitetty New Yorkissa sijaitsevassa Waldorf-hotellissa.

Valmistusaineet

  • 400 g juuriselleriä

  • 1 omena

  • 2 tl sitruunamehua

  • 3 rkl rouhittua saksanpähkinää

  • n. 1 dl majoneesia

  • suolaa, valkopippuria myllystä

Valmistusohjeet

  1. Kuori juuriselleri ja leikkaa se tulitikunohuiksi paloiksi. Keitä palat vähässä, suolalla maustetussa vedessä napakan kypsiksi. Nosta palat kylmään veteen jäähtymään.

  2. Kuori ja suikaloi omena. Lisää omenan ­joukkoon sitruunamehu, valutetut juuri­sellerit ja saksanpähkinät. Lisää sen verran majoneesia, että seos on jämäkkää tahnaa. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa sämpylöiden ja graavikalan kanssa. Voit halutessasi lisätä hienonnettua lehti­persiljaa tai timjamia.

Juomasuositus
Waldorfinsalaatti

Tarjoa olutsämpylöiden, waldorfin­salaatin ja graavikalan kanssa vaaleaa lageria tai pilsiä.

Kausioluista hyvä valinta on myös vahva lager tai ale.