Welsh rarebit

Englannissa jokaisella pubilla ja kokilla on omat niksinsä welsh rarebitin tekemiseen.

Valmistusaineet

  • 4–8 viipaletta maalaisleipää

Kuorrutus:
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 dl maitoa
  • 2 dl stout- tai ale-olutta
  • 200–400 g raastettua cheddar-juustoa
  • 1/2 tl sinappijauhetta tai 1 tl dijon-sinappia
  • mustapippuria tai cayenne-pippuria maun mukaan
  • suolaa maun mukaan
  • 2 rkl worcestershire-kastiketta

Valmistusohjeet

  1. Sulata rasva kattilassa mutta älä ruskista. Sekoita joukkoon vehnäjauhot. Lisää maito vähitellen koko ajan sekoittaen. Kuumenna seosta miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia, kunnes kastike on paksumpaa. Lisää olut.
  2. Ota kattila liedeltä ja lisää vähitellen juustoraaste. Kuorrutus saa olla melko paksua. Mausta sinappijauheella, pippurilla, suo­lalla ja worcestershire-kastikkeella.
  3. Grillaa leivät rapeiksi kuorru­tuksen vastakkaiselta puolelta.
  4. Kaada seos leipäviipaleiden päälle ja anna annoksen paahtua grillivastuksen alla, kunnes kuorrutus on kauniin kullan­ruskea.