Lehtipihvi yrttivoilla ja rapeilla ranskalaisilla – onko parempaa! Ohueksi nuijittu murea naudan ulkofileepihvi paistuu hetkessä kuumalla pannulla.
Katso resepti >
Odotathan hetken…
Wieninleike eli Wiener schnitzel on yksi Itävallan kansallisruoista, jonka voi valmistaa joko porsaan- tai naudanlihasta. Kaksoisleivitys antaa leikkeelle ihanan rapeuden.
Saksassa schnitzelin kanssa nautitaan perinteisesti kylmä bock-olut tai lasillinen laadukasta rieslingviiniä Moselista tai Rheingausta. Yllättäjä valitsee puolestaan vivahteikkaan & ryhdikkään samppanjan, joka raikastaa ruokahetkeä suupalojen välissä. Pieni makeus juomassa ei wieninleikkeen kanssa ole haitaksi, joten alkoholiton valkoviini on myös hyvä vaihtoehto.
600 g porsaan-, vasikan- tai naudan ulkofileetä
1½ tl suolaa
1 tl mustapippuria
voita ja rypsiöljyä tai kirkastettua voita paistamiseen
Kaksoisleivitys
4 rkl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
1½ dl korppujauhoja
Viimeistely:
4 sitruunaviipaletta
4 anjovisfileetä
2 rkl kapriksia
Ota liha huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen leikkeiden paistamista. Leikkaa liha neljään osaan ja nuiji ohuiksi leikkeiksi esimerkiksi kelmun välissä.
Mausta leikkeet suolalla ja mustapippurilla. Levitä vehnäjauhot ruokalautaselle tasaiseksi kerrokseksi.
Riko kananmunat toiselle lautaselle ja vatkaa niiden rakenne rikki. Mittaa korppujauhot kolmannelle lautaselle.
Kääntele leike ensin vehnäjauhoissa, sitten vatkatussa munassa ja lopuksi korppujauhoissa.
Kuumenna rasvat pannulla. Paista pihvejä runsaassa rasvassa keskilämmöllä noin 2 minuuttia per puoli. Viimeistele wieninleikkeet sitruunaviipaleilla, kapriksilla ja anjoviksilla. Tarjoa wieniläistyylisen perunasalaatin, ranskalaisten, paistettujen perunoiden tai perunamuusin sekä salaatin kanssa.