Yrtti–mantelikastike

Tähän kastikeklassikon muunnelmaan kannattaa käyttää itse rouhittuja manteleita.

Valmistusaineet

  • n. 1 1/2 dl oliiviöljyä
  • 3 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 1/2 dl hienonnettuja yrttejä, esim. basilikaa, lehtipersiljaa ja ruohosipulia
  • (sormisuolaa), mustapippuria myllystä
  • 1/2 dl rouhittua mantelia

Valmistusohjeet

  1. Yhdistä kaikki aineet keskenään.
  2. Mausta pippurilla ja halutessasi ripauksella suolaa.

Vinkki:

Mantelirouhetta voi ostaa valmiina pussissa, mutta kastikkeesta saa paremman makuista, jos mantelit rouhii itse. Öljyyn voi käyttää joko kuorittuja tai kuorimattomia manteleita.


Näillä ohjeilla syntyvät juhlat kymmenelle:

Caprese uunikuivatuilla tomaateilla 

Kuskus-oliivi-vegesekoitus

Peruna-papusalaatti

Punainen pestokastike 

Chilimajoneesi

Italialaiset kalapullat

Skagenröralla ja parsalla täytetty voileipäkakku

Souvlaki-vartaat broilerista