Yrtti–vuohenjuustopallot

Pienet vuohenjuustopallot ovat pullollaan hyvää makua. Mikä parasta, pallot valmistuvat helposti ja nopeasti.

Valmistusaineet

  • 1 pötkö (450 g) vuohenjuustoa, esim. Chèvre Soignon
  • 1–3 rkl kermaa tai oliiviöljyä
  • n. 20 pientä macadamia-pähkinää
  • n. 3 dl tuoreita yrttejä, esim. ruohosipulia, lehtipersiljaa ja timjamia

Valmistusohjeet

  1. Murustele vuohenjuusto kulhoon tai tehosekoittimeen. Lisää joukkoon noin ruokalusikallinen kermaa tai öljyä. Aja tasaiseksi tahnaksi sauva- tai tehosekoittimella. Lisää tarvittaessa nestettä siten, että massa on tasaista ja siitä on helppo tehdä palloja.
  2. Pyörittele massa palloiksi. Paina jokaisen pallon sisään paahdettu macadamia-pähkinä ja ummista pallot.
  3. Hienonna yrtit ja laita ne lautaselle. Kierittele vuohenjuustopallerot yrttisilpussa.
  4. Säilytä pallot viileässä. Ota ne huoneenlämpöön noin 15 minuuttia ennen tarjoilua.
  5. Tarjoile pallot esimerkiksi paahdetun maalaisleivän kanssa.


Pähkinöiden paahtaminen:
Paahda pähkinöitä kuivalla, kuumalla paistinpannulla muutama minuutti, kunnes ne saavat hieman väriä. Anna jäähtyä. Macadamia-pähkinä on vaalea, ulkoisesti hieman hasselpähkinää muistuttava kaunotar. Sen maku on aromaattinen ja hieman voimainen.

Juomasuositus
Yrtti–vuohenjuustopallot
Yrtti-vuohenjuustopallojen kanssa varma valinta on Loiren laakson tai vaihtoehtoisesti uuden maailman sauvignon blanc.