Valmista herkullinen marjabooli

Marjamehuista syntyy boolin runko. Kokonaiset marjat puolestaan viimeistelevät juoman ulkonäön. Tarjoilupöytä koristellaan marjojen vihreillä lehdillä.

Lakat, puolukat, karpalot, puna- ja mustaherukat, mansikat ja vadelmat ovat hyviä tervetulodrinkkien ja boolien koristeita. Voimakkaat marjamehut antavat boolille maukkaan rungon.

Tuija Biskop Martoista vinkkaa, että marjamehu kannattaa laittaa booliin tiiviinä ja laimentaa kivennäisvedellä. Kirpeät mehut, kuten herukkamehu, saavat makeutta, kun ne laimennetaan sitruunalimonadilla. Valko- ja roseeviiniä voi käyttää marjaisten boolien aineksina ja marjaliköörejä antamassa lisämakua.

”Samasta boolista kannattaa rakentaa myös alkoholiton versio. Esimerkiksi lapset juovat mielellään yhtä juhlavaa juomaa kuin aikuiset.”

Jos aikuisten juomassa on alkoholia, lasten juomat on kuitenkin syytä erottaa selkeästi.

Hiilihappojuomat juuri ennen tarjoilua

Marjaisan boolin ja alkudrinkin kokoamisessa vain mielikuvitus on rajana.

”Makuja ja laimennussuhteita on helppo testailla lasissa. Kun mieleinen sekoitussuhde on löytynyt, rakennetaan sen pohjalta varsinainen booli”, Tuija Biskop sanoo.

Boolin kaikki ainesosat sekoitetaan jääkaappikylminä lasiseen kulhoon tai valmiiksi drinkeiksi laseihin. Pakastemehu voi olla juuri ja juuri sulanutta. Hiilihappopitoiset juomat lisätään vasta vähän ennen tarjoilua, jotta booli olisi helmeilevää.

Jääpaloina voi käyttää marjamehusta tehtyä mehujäätä. Marjoja voi jäädyttää myös jääpalojen tai ison jääkimpaleen sisään.

Koristemarjat laitetaan boolin joukkoon kokonaisina – parhaiten sopivat kovahkot marjat, jotka säilyttävät rakenteensa. Esimerkiksi ylikypsät luonnonvadelmat hajoavat helposti. Mustikat eivät ole yhtä hyvä valinta booliin kuin punaiset marjat, koska mustikat muuttavat väriään happamassa ympäristössä.

Katso myös nämä vinkit