Kolme vinkkiä kesäoluiden tarjoiluun

Kesäoluita nautitaan usein aperitiivina tai kalan ja grilliruokien seurana. Siksi niissä on hyvä olla runsaasti raikkautta, hedelmäisyyttä ja aromikkuutta. Alkon tuoteryhmäpäällikkö Mika Kauppinen antaa kolme vinkkiä kesäoluiden käyttöön.

Alkon valikoimaan saapuu joka kesä juuri tähän vuodenaikaan sopivia oluita. Raikkaus on usein kesäoluille yhteistä.

”Vaikka kesäoluet ovat kepeitä ja raikkaita, löytyy niistä hienoa aromillista kirjoa, joka sopii kesän käyttötilanteisiin. Esimerkiksi vuoden 2013 kesäoluet käyvät niin sosiaaliseen janonsammuttamiseen kuin ruokajuomiksikin. Keveät ja raikkaat oluet ovat yllättävän monikäyttöisiä”, Alkon panimotuotteiden ja väkevien tuoteryhmäpäällikkö Mika Kauppinen sanoo.

1. Viilennä olut hyvin ja käytä korkeaa lasia

”Kaikki raikkaat kesäoluet voi tarjoilla reilusti jääkylminä. Kesä pitää huolen siitä, että tuote lämpiää. Suosittelen kuitenkin käyttämään lasia, joka on perinteisesti korkea ja ohutreunainen – punaviinilasikin käy hyvin”

2. Valitse yleisruokajuomaksi vehnäolut

”Vehnäoluet ovat loistavia yleisruokajuomia. Ne ovat helposti lähestyttäviä ja uskomattoman raikkaita, ja ne soveltuvat mainiosti mm. pohjoismaisten kalaruokien, sushin ja muiden kepeäaromisten ruokien oheen. Vikaan ei oikein voi mennä. Suomalaiset pitävät myös etikkaisista salaatinkastikkeista, ja niidenkin kanssa vehnäoluet ovat ruokajuomana omiaan.”

3. Halstratun kalan kanssa sopii pils, vehnäolut tai ale

”Halstratun kalan takuuvarma kyytipoika on pils. Hedelmäisemmän ja pehmeämmän oluen ystäville hyvä valinta ovat vehnäoluet. Hieman täyteläisempi ruokaolut raikkaille ja hapokkaille kalaruoille on voimakkaasti humaloitu, keskitäyteläinen mutta silti raikkaan greippinen pale ale.”