Yhdistä & onnistu: joulukinkku

Miksi porsaanliha on haastava yhdistää juomaan? Koska sille otetaan helposti tuhdein ja täyteläisin punaviini, varsinkin joulukinkulle. Possu on kuitenkin melko vaaleaa ja lisukkeineen makeaa.
Juomasuositus
Yhdistä & onnistu: joulukinkku

Juomavalintojen asiantuntijoina Master of Wine, tuoteviestintäpäällikkö Taina Vilkuna ja palvelu- ja tuotekouluttaja Selma Wennonen Alkosta.

Taina: Klassinen valinta on olut, suomalainen tumma lager. Possua voi laittaa niin monella tavalla: kuorrutuksella, kastikkeella, joulukinkkutyyliin. Moneen taipuva olut sopii hyvin tähän kirjoon.

Selma: Itse lähden vähän makeampaan valkoviiniin. Valitsisin hyvin hapokasta valkoviiniä, jossa saa olla myös vähän jäännössokeria. Rypäleenä jokin Riesling tai Pinot Gris. Alsace on viinialueena ihan huippu tällaiselle saksalaistyyppiselle ruoalle.

Taina: Niinpä! Tässä voikin kysyä, mitä klassinen juomavalinta itse asiassa tarkoittaa. Suomalainen klassinen? Eurooppalainen klassinen?

Selma: Ja pitäisikö yllättävänä valintana mainita myös aito ranskalainen siideri? Kyllä. Se on todella hyvä porsaan lisukkeidenkin kanssa, omenan ja hapankaalin.