Yhdistä & onnistu: paahtopaisti

Miksi paahtopaisti on haastava yhdistää juomaan? Moni suosittelee miedolle maulle liian raskasta juomaa. Juomavalintaan vaikuttaa myös se, tarjotaanko paisti kylmänä vai lämpimänä.
Juomasuositus
Yhdistä & onnistu: paahtopaisti

Juomavalintojen asiantuntijoina Master of Wine, tuoteviestintäpäällikkö Taina Vilkuna ja palvelu- ja tuotekouluttaja Selma Wennonen Alkosta.

Taina: Perinteinen valinta olisivat Bordeaux’n tai Rhônen punaviinit, mutta ne ovat aika voimakkaita varsinkin kylmänä tarjottavalle paahtopaistille. Itse ottaisin Etelä-Rhônesta esimerkiksi syrah-grenache-blendin, jossa ei ole paljon tammea.

Selma: Kokeilisin kevyempää italialaista, esimerkiksi Bardolinon alueen punaviiniä, joka sopisi tarjottavaksi kylmän paahtopaistin kanssa. Tai sitten punaviiniä Itävallasta tai Saksasta – esimerkiksi Zweigelt- tai Spätburgunder-rypäleet! Niistä löytyy keskitäyteläistä suutuntumaa ja mausteista meininkiä.