Simpukat

Sinisimpukat ovat yleinen ruoka Ranskassa sekä Belgiassa, jossa ne ovat suorastaan kansallisruokaa. Simpukat tarjotaan usein valkoviinissä kypsennettyinä, jolloin seurana on yleensä ranskalaisia perunoita. Lasiin sopii raikas ja hapokas valkoviini tai maukas olut.

Juomasuositus
Juomasuositus

Simpukoiden makuun sopii vivahteikas ja ryhdikäs valkoviini, jossa on niiden seuraan sopivasti raikkautta ja aromikkuutta.

Myös olut on erinomainen valinta, valitse esimerkiksi vaalea ja raikas lager tai pils. Halutessasi luonteikkaamman oluen ota vehnäolut tai vaikka belgialainen ale.

Viineissä tuoreen yrttinen ja aromikas Sauvignon Blanc on perinteinen rypälevaihtoehto. Valitse viini esimerkiksi Ranskan Loiresta. Saman maakunnan muscadet on toinen klassinen simpukkaviini. Voit harkita myös esimerkiksi kuivaa rieslingiä, joka sekin toimii simpukoiden raikkaana parina.

Etenkin kermaisten simpukkaruokien kanssa käy myös chardonnay, varsinkin vivahteikas ja ryhdikäs. Monissa chardonnayviineissä on vastaavan kermaisia vivahteita.

Jos mukana on paljon mausteita, voit valita yhtä lailla mausteisen Viognier- tai Pinot Gris -lajikkeen viinin.

Maailman merissä elää lukemattomia herkullisia simpukkalajeja. Niitä ovat esimerkiksi sydänsimpukka, mantelisimpukka, mattosimpukka ja vihersimpukka. Niille kaikille sopivat yllä mainitut juomat.