Caponata

Caponata on sisilialainen munakoisosta, tomaatista, sipuleista ja yrteistä valmistettava ruoka. Se tarjotaan usein alkuruokana, mutta caponata sopii myös lihan tai kalan lisukkeeksi.

Juomasuositus
Caponata

Tarjoa yrttisen ja paahteisen maukkaan caponatan parina mehevää ja hilloista punaviiniä, jossa on ruoan seuraan sopivaa kypsää hedelmäisyyttä ja riittävää täyteläisyyttä.

Ruokalajin alkuperää voi kunnioittaa valitsemalla sisilialaisen punaviinin, esimerkiksi Nero d'Avola -lajikkeesta valmistetun. Myös sisilialainen valkoviini käy niin halutessasi.

Yrttiselle ja maultaan täyteläiselle ruoalle sopii maukas olut, valitse esimerkiksi ale. 

Jos caponatalla herkutellaan lisukkeena, annoksen pääraaka-aine saa määrätä juomavalinnan.