Kebab

Turkin kansallisruoka döner kebabin nimi tarkoittaa pyörivää paahdettua lihaa. Siitä viilletään lastuja, jotka syödään usein pitaleivän kanssa. Parhaimmillaan kebab on lampaasta tehtynä.

Iskender kebabissa lastut kootaan riisin päälle tai pitaleivän väliin, ja ruoka saa seurakseen kasviksia sekä jogurttikastiketta.

Adana kebab on grillattua, mausteista lampaan- tai naudanjauhelihaa, joka leivotaan vartaan ympärille ja grillataan.

Shish kebab on varras, jossa lampaanlihapalojen seurana on usein paprikaa.

Juomasuositus
Juomasuositus
Olut on kebabin luonteva seuralainen, valitse mausteisen ruoan raikkaaksi pariksi esimerkiksi pils tai lager.

Viiniksi sopivat etenkin mehevät ja hilloiset punaviinit, joissa on kebabin seuraan sopivaa kypsää hedelmäisyyttä. Valitse esimerkiksi makutyypin shiraz vaikka Australiasta tai mehevä ja hilloinen argentiinalainen malbec. Myös turkkilainen punaviini sopii tietysti tyyliin.

Muita lammasruokia