Karjalanpaisti

Karjalanpaisti on perinneruoka, joka valmistetaan usein naudan-, lampaan- ja porsaanlihojen sekoituksesta. Liha haudutetaan kypsäksi ja maukkaaksi, mutta ruokalajin maku ei ole kuitenkaan kovin täyteläinen. Lasiin sopii keskitäyteläinen, aromikas juoma.

Juomasuositus
Juomasuositus
Karjalanpaistin seuraan luontuu parhaiten olut. Valitse esimerkiksi kevyt ja raikas olut kuten pils tai lager. Halutessasi voit ottaa aromikkaammankin juoman, esimerkiksi keskitäyteläisen alen.

Voit valita karjalanpaistin seuraan myös punaviinin, esimerkiksi mehevän ja hilloisen. Makutyypin viinien kypsä hedelmäisyys sopii pitkään hautuneille padoille. Valitse makutyypistä vaikka espanjalainen punaviini tai chileläinen merlot tai carmenère.