Blinit

Blinejä on helppo muokata erilaisille makumieltymyksille sopivaksi. Niiden pääasiallisin maku tulee tattarista, jonka kanssa sopivat niin suolaiset kuin makeat lisukkeet.

Blinit maistuvat suolaisina ja makeina

Tarjoa blinit mieleistesi suolaisten tai makeiden lisukkeiden kera. Blinien lisukkeet tarjotaan yleensä pienistä kulhoista, mutta suuremmalle vierasjoukolle lisuke kannattaa sekoittaa valmiiksi.

Kokeile esimerkiksi munakoisotahnaa ja mäti-smetana-sipulilisuketta. Maistuvia ovat myös marjat, rahka, tuorejuustot ja hunaja.

Jos haluat tarjota blinit yhtä aikaa kaikille ruokailijoille, nosta blinit uuniin ritilälle mietoon lämpöön sellaisenaan ilman astiaa. Näin ne säilyttävät rapeutensa.

Juomasuositus
Blinit

Blinit viihtyvät parhaiten tarpeeksi rasvaisuutta leikkaavaa hapokkuutta sisältävien juomien kanssa.

Juhlavaan blinipöytään käy juomaksi tukeva samppanja tai perinteisellä menetelmällä valmistettu laadukas kuohuviini.

Alsacen hapokkaat riesling-viinit ovat usein lievästi makeita, joten ne sopivat hyvin blinipäällisten voimakkaidenkin makujen kuten raa’an sipulin kanssa.

Suolaisten blinitäytteiden kanssa voi kokeilla myös pils- ja lageroluita.