Säsongjobb under sommaren och kring jul

Vi söker varje år förstärkningar till våra livligaste säsonger, nämligen sommaren och julen. En säsongsanställning är ett utmärkt tillfälle att få arbetserfarenhet och en chans att visa sitt kunnande och att eventuellt, om man så vill, få fast anställning hos Alko.

Vi anställer varje år över 500 nya Alkoanställda till säsongerna. Rekryteringen för sommarjobb inleds i januari-februari och rekryteringen för julsäsongen inleds i september. De lediga jobben hittar du på vår webbplats i sektionen Lediga jobb.

Barona verkar som vår partner i säsongsrekryteringarna.

Sommarjobba på Alko

Rekryteringen för sommarsäsongen börjar efter årsskiftet, och de lediga jobben i butikerna hittar du på vår webbplats i sektionen Lediga jobb. Alko deltar i kampanjen Ansvarsfullt sommarjobb, som har som syfte att säkerställa att det också i fortsättningen finns tillgång på goda sommarjobb för ungdomar och tillgången på kunnig arbetskraft för arbetsgivare.

Mer information om kampanjen Ansvarsfullt sommarjobb hittar du på kampanjsajten.

Säsongbiträde till julen

Julen är den viktigaste och mest brådskande säsongen på Alko, och kunniga säsongbiträden är ett av elementen som garanterar en kundtjänst i världsklass. 

De lediga juljobben hittar du i sektionen Lediga jobb. För närvarande fungerar tjänsten endast på finska.

Hur ansöker jag?

Du hittar annonserna för vår säsongsrekrytering i sektionen Lediga jobb. 

Ansök till en butiksgrupp som intresserar dig genom att fylla i den elektroniska ansökningsblanketten som öppnas under annonsen och övertyga oss om att just du är en bra säsongsanställd för oss!