Chat
Respons
X
X
SVFIEN
›
Mitt konto
Logga ut
Hemsida
Produkter
Butiker
›
Dryck & Mat
›
Kombinera och lyckas
Aperitifer
›
Förrätter från hela världen
Antipasti
Meze
Tapas
Zakuska
›
Soppor
Bouillabaisse
Chowder
Gulasch
Ärtsoppa
Hummersoppa
Kycklingsoppa
Grönsakssoppor
Gräddig laxsoppa
Klar fisksoppa
Buljong, consommé
Laksoppa
Kräftsoppa
Ostsoppa med rökt ren
Seljanka
Musselsoppa
›
Grönsaker, sallader och svamp
Kronärtskocka
Avokado
Bagna cauda
Caesarsallad
Caponata
Cobb salad
Falafel
Grillade och rostade grönsaker
Surkål
Zucchini
Grekisk sallad
Blomkål
Västkustsallad
Majs
Moussaka
Aubergine
Svartrot
Sallad niçoise
Panzanella
Paprika
Sparris
Potatis
Rödbeta
Ratatouille
Svamp och tryffel
Tabbouleh
Tomat
Veganska proteiner
Waldorfsallad
›
Pasta och risrätter
Cannelloni
Jambalaya
Lasagne
Pasta med sås
Paella och fideuà
Pelmener
Fylld pasta
Polenta
Risotto
Vareniki
›
Buffé
Aladåb
Gravad lax och sik
Janssons frestelse
Kåldolmar
Uppskärningar
Köttbullar
Korv
Äggrätter
Rom och kaviar
Patéer och terriner
Pyttipanna
Strömming
Sill
Biff tartar
Blodpalt
›
Pizza, pajer, bröd
Empanada
Hamburgare
Kålpirog
Kalakukko
Karelska piroger
Crêpes och galetter
Bröd
Laxpirog, kulebjak
Pissaladière
Pizza och calzone
Quiche, paj
Tarte flambée, flammeküche
›
Fisk, mager och medelfet
Abborre
Gädda
Flundra, plattfisk
Gös
Lake
Havsabborre
Marulk
Mulle
Sanktpersfisk
Sej
Sik
Mört
Torsk
›
Skaldjur, ostron, musslor, sniglar
Fritto misto
Sniglar
Hummer och langust
Kammusslor
Räkor, jätteräkor
Kungskrabba
Havskräfta
Bläckfisk
Ostron
Kräftor
Krabba
Grodlår
Musslor
Skaldjurstallrik
›
Fisk, fet
Ål
Karp
Braxen
Lax, öring, regnbåge
Makrill
Svärdfisk
Siklöja
Nejonöga
Röding
Hälleflundra
Stör
Sardin
Sill och strömming
Tonfisk
›
Kalv och gris
Andouillette
Cassoulet
Lufttorkad skinka
Julskinka
Grisfilé, griskarré, kasslerstek
Griskotletter och grisgrytor
Revbensspjäll, ribs
Grislägg
Grisfötter
Ossobuco
Pulled pork
Rillettes
Saltimbocca alla romana
Fläsksås
Kalvfilé
Kalvkotletter och kalvstek
Kalvfrikassé
Wallenbergare
Wienerschnitzel
Vitello tonnato
›
Får och lamm
Kebab
Får i kål
Lammfilé, lammkotletter och lammnoisetter
Fårstuvning
Fårstek
Lammlägg
Lamm à la Mellanöstern
Souvlaki
Särä
›
Nöt
Bison
Bresaola
Burgundisk gryta
Carpaccio
Filé Wellington
Häst
Karelsk stek
Lövbiff
Köttfondue
Biff à la Lindström
Köttrullader
Sjömansbiff
Nötbiffar
Rostfilé
Rostbiff
Pastrami
Grytstek
Pepparrotskött
Pot-au-feu
Biff Rydberg
Sjasjlyk
Biff Stroganoff
›
Vilt
Älg
Hare, fälthare
Kanin
Björn
Hjort, rådjur, kronhjort
Känguru
Ren
Vildsvin
›
Ost
Fondue
Ostsufflé
Hårda och halvhårda lagrade ostar
Brödost
Mjuka komjölksostar
Raclette
Blåmögelost
Vitmögelost
Getost
›
Efterrätter
Cassata
Crème brûlée
Frukt
Ostkaka
Bär
Panna cotta
Choklad
Tiramisu
›
Fågel
Anka
Fasan
Kalkon
Höna, kyckling
Vaktel
›
Inälvor
Gåslever, anklever
Lever
Hur bör grundsmakerna beaktas vid valet av dryck?
Recept
›
Menyer
Finlands festmeny
Skål för inhemsk fisk
Bubblande meny
Sommarsmaker
Street food -klassiker
Sallad och läckra tillbehör
En underbar början på dagen
God mat till presentvinet
Skogens och bordets konung
Nytt på fiskbordet
Solig sommar!
Sommar mitt i vintern
Njut av skörden
Läcker kväll!
Vårvindar
Saltigt och sött av rabarber
Morsdagens bästa brunch
Meny för examensfesten
Den bäriga jubileumsmenyn
Cidermeny
Fem rätters ölmeny
Sommarens grillmeny
Enkel men god förstamajbrunch
Sommarens fräschaste picknickdelikatesser och drycker
Skoglig kekri- eller skördefest
Meny med smak av lingon
Köttfri oktobermånad – vegetarisk meny
Färgglad och rolig meny till Halloween
Vegansk meny
Farsdagens brunch
Julmeny för vänner av traditionell mat
Julmeny för vänner av modern mat
Julmeny för vänner av vegetarisk mat
Säsongens roligaste julfestmeny
Julens läckraste bakverk
Mexikansk meny
Salta bitar av fisk
Klassisk påskmeny
Modern påskmeny
Meny för alla hjärtans dag ─ behändiga tips
Asiatisk meny
›
Tips
›
Presenter
Vad skall jag ge?
God mat till presentvinet
Lyckat presentvin
Delikata ätbara julklappar
›
Drycker som hobby
Så väljer du ett vinglas
Öltyperna underlättar val av dryck
Ciderrelaterade ord
Cider frågesport
Nu säljs produkter i den uppskattade glasserien Riedel till utförsäljningspris!
Dekantera vinet – och njut mer av det
Så här ordnar du en provning hemma
Kvalitetsförslutare håller vinet fräscht
Hur identifierar jag defekt vin?
›
Sällskap och umgänge
Lättare njutning
Färdkost för en vinterutflykt
Glöm inte de goda alkoholfria alternativen
Vin i behändiga småflaskor
›
Matlagning
Alkohol i maten
Hur använda överbliven dryck?
Glöggens nya liv
›
Fest
Skål för självständigheten!
Hur beräknar jag åtgången på drycker
Bevara bubblorna ända till glaset
ABC för skåltal
Rätt dryck till buffén
Lyckad meny för en festlig middag
Fräsch bärbål
Mousserande nyårsvin för alla smaker
Tillredning av julskinka
Det lackar mot påsk
Drycker till valborg och första maj
Festtips
Vad servera till kräftor
Vilka drycker till grillmat?
Hur äter man kräftor?
Fryspunkten för alkoholdrycker
Bål och bålkalkylator
Tips inför halloweenfesten: mat, dryck, dukning och dekoration
Bålskål av pumpa - gör så här
20 julklappstips som fungerar
Dukning – läs tipsen
Lyckad placering
Vad betyder klädkoderna: frack, smoking och mörk kostym
Grattis 100-åriga Finland!
Idéer till alla hjärtans dag
Mat- och dryckestips för vårens stora smakfest, påsken
Planerar du bröllop? Tips på drycker till den stora festen
Olika stora champagneflaskor, även jättar
Dessertvin till julens smaker
Vad ska jag servera på trettondagen?
›
Smakernas värld
›
Personer
Matkulturens väktare
Noora Rätys framgångsrecept
Jaanus Juss – skaparstaden Telliskivis grundare
På besök i komikern Ali Jahangiris kök
Lappland är en inspirationskälla för restaurangägaren
Toni Toivanen på Noma
Caj Bremer – fotograf och fiskare
MasterChef Joonas pizza med kallrökt lax
Tertin kartano – före sin tid
Popartisten Alex James ostsås
Samuil Angelov kombinerar mat och dryck
Ulla Koski – och hela Finland bakar
Vera Jordanova – lycklig äventyrare
Master of Wine blir hänförd av champagne
Tommi Kinnunen kockar mat på vedspis
Virpi Mikkonen: Ät gott och må bra
Jari Vesivalo – Kockarnas kock 2016
Elina Innanen är vegan och påverkare
Satu Silvo väljer vegetariska rätter
Maija Silvennoinen föredrar lokalt producerad mat
Riku Rantala lagar läcker mat av basråvaror
Samuli Karjulas skördetidskalender presenterar säsongens vegetabilier
Expedit Katarina Forsell på Östermalms Alko i Borgå ger tips
På evenemangstorget i Alkobutiken i köpcentret Sello i Esbo
Sanna Rahkonen: ”Kockjobbet sade klick”
Ett tomt skåp inspirerar Ossi Paloneva
Alkos verkställande direktör Leena Laitinen trivs med att jobba nära konsumenten
Taina Vilkuna: "Den finländska vinkulturen utvecklas snabbt"
Henri Alén: ”Finländsk mat har exportvärde”
Kari "Kape" Aihinen är en ambassadör för finländsk vardagsmat
Meri-Tuuli Väntsi uppskattar finländsk mat
Junior MasterChef Otto Leskinen började laga mat som 3-åring
Marcos Gois, kock och krögare, född på Madeira: ”Min farmor är öns bästa kock”
Mona ”Kakkumuija” Tähtinen bakar underbara glutenfria tårtor
Barmästaren, företagaren och grundaren av Helsinki Drink Festival Mika Koivula: ”Drink less but better”
Från Nordsjö till Wachau
Musikern Kasmir – mellan mat och musik
Tuomo Suoranta från restaurang Skiffer inspireras av Östersjön
Markus Rydenfelt blev kock av en händelse
Anni Hautala trollar mat av allt hon finner i skafferiet
Jyrki Katainen lagar mat på naturens villkor
Johanna Kohvakka från From Waste to Taste
›
Mattrender
Etiskt producerat kött direkt från gården
Mexikanska fläktar: majs, chili och bönor
Mat som skapar en identitet
På veckoslutet serveras brunch
Peruanska köket fascinerar
Snabbmatens nya liv
Det eldiga och trendiga koreanska köket
Äppelpaj utan äpplen
Champagnepicknick i parken
Pumpa och rotfrukter andas skördetid
Lättbakad raw food-tårta med jordgubbar
Goda drycker till gryträtter
Citronen väcker alla sinnen
Finland fyller 100 år: Gemensamma måltider under jubileumsåret
Skål för inhemsk fisk
Moderniserade traditionsrecept
Länge leve finländsk råg
Så här har finländarna ätit under hundra år
Roligt med rödbeta
Strömmingen till heders: marinerad strömming på tre sätt
Så här lagar du sushi: maki, nigiri, sashimi, chirashi och temaki
Medelhavets mat andas tradition och lokalt producerade ingredienser
Den mångsidiga memman – prova i köttbullar, i desserter och med olika drycker
Läcker sparris på olika vis
10 tips för lättare sommarmat
Vilda örter och grönsaker på tallriken
Vad är sous vide eller vakuumtillagning?
Vegansk måltid – så här ersätter du köttet, ägget och mjölken i maten
Julborden världen över
Inhemsk fisk – tillredningstips
Så här lockar du fram chokladens smaker
›
Vinernas värld
Mångsidiga Veneto
Grönt vin
Druvplockare i Argentina
En sann klassikerregion: Bordeaux
Spännande mörka druvor
Sagt om champagne
De renlinjiga vinernas Alsace
Smakfulla Riesling
Växande vinländer 2018
Den nya skördens lätta beaujolais nouveau-viner
Sherry – en matvänlig vintyp
Vad gör vinet till premiumvin?
›
Ölens värld
Mjukt maltiga oktoberfestöl
Oktoberfest – kungen bland ölfestivaler
Lagstiftningen förklarar ölsortimentet i Sverige
Vad är saison?
Mat och öl i kombination
Öltermer
Så får du ut mer av ölet
Småbryggerier och deras öl
Sommaröl
Julöl
Mikrobryggeriernas konststycken
Humle ger ölet nyanser
Sommarens trendigaste ölstilar: syrligt och fruktigt
Malten ger ölet struktur
›
Dryckestrender
Nya drycker till brunch
Rosévinet blev trendig terrassfavorit
Nya varma drycker utmanar mintchokladen
Värmande glögg för kyliga kvällar
Trendiga varma drycker
Eftermiddagsteet är kärnan i den brittiska tekulturen
Rosévin hör sommaren till
Rosévinet är trendigt och mångsidigt
Drycker till svamp
Intresset för öl gör att cider blir populärare
Ekologisk cider vinner terräng
De inhemska bärvinerna har potential att erövra världen
Lättare dryckesval
Idéer för vinterns varma drycker
Alkoholfri upplevelse med mocktail
Veganska viner
Minimera matsvinnet med expertråd
›
Dryckernas historia
Rioja- och bordeauxvinernas gemensamma historia
Champagnens historia
›
På resa
Bordeaux – ungdomligare än sitt rykte
Annorlunda resa till Spanien: Riojas bästa viner
Rhône med långa traditioner
Malbec njuter av svala Mendoza
Pinotage: Sydafrikas egen druva
En resa till champagnens hemtrakt
Det bästa från Piemonte
Vindistriktet Ribera del Duero
Vindistriktet Barossa
Riesling från Moselområdet och Rheingau
De tusen aromernas Toscana
Douro är portvinets hem
De behagliga vinernas Rioja
Champagnens källa
Nya Zeelands livliga och mångfacetterade viner
Gammalt och nytt i Veneto
De stora vinernas Barossa
Mosel – ett fascinerande och varierande vinområde
Nya Zeelands aromrika viner
Argentina bjuder också på annat än Malbec
Chile – ett mångsidigt vinland
Navarras viner andas både tradition och nutid
Vad är sake och till vilken mat passar drycken?
Mångsidiga och betagande Piemonte
Etiketten
›
Handla och tjänster
›
Handla
Öppettider
Vem får köpa?
Betalningsmedel
Flask- och burkåtervinning
Taxfree
Lär dig att säga nej
Webbeställning i en Alkobutik
›
Ansvarsfullt
›
Alkohol och hälsa
›
Om alkohol
Alkoholanvändningen har blivit en del av vardagen
Bra att veta om alkohol
Bedöm och sök hjälp
Var går riskgränsen?
Kalorierna i alkohol
›
Jag, andra och alkohol
Alkohol och hjärnan
Fylla och baksmälla
Alkohol orsakar många sjukdomar
Allergi
›
Graviditet och amning
Målet nykter graviditet
Ungdomat och alkohol
Alkohol och läkemedel
Alkohol och äldre
›
Alkohol i livet
Motion och glädje - utan alkohol
Alkohol är inte bra sömnmedicin
Alkohol är största faran i trafiken
Olycksrisker för berusade båtförare
Alkohol innehåller mycket kalorier
Drick mindre, så mår och sover du bättre
Alkohol kan förstärka ångest och oro
Den som cyklar berusad är en risk i trafiken
Alkohol och sol
Broschyrer
›
Dryckets miljövänlighet
Vinproduktionen belastar miljön
Lådvinsförpackningar kan återvinnas
Återvinn förpackningarna på rätt sätt
Valet av vinförpackning är en klimathandling
›
Ett grönt val
Ett grönt val -symbolerna
›
Drycket och ekonomi
Alko bidrar till samhällsekonomin med över 900 miljoner euro
Dryckerna prissätts rättvist och opartiskt
›
#nofilter-blogg
Arbetstagarnas organisationsfrihet förverkligas inte alltid i praktiken
Övervakning av försäljningen ger spelregler för alkoholförsäljningen
Annorlundaskapet tyngde min barndom – först nu vet jag att jag klarar mig
Ekomärkning betyder inte att produkten är fri från tillsatsämnen
Alla bryr sig?
Om miljön fick bestämma, hur skulle vinet förpackas
Tårtor och bubblande dryck
Alkos grupp av provsmakare upptäcker defekter
Grilla fisk – det gillar också Östersjön
Lydia – De värsta monstren finns inte alltid i sagorna
#nofilter: Går det att kommunicera ansvarsfullt om alkohol?
Alkoholen utgör fortfarande en stor del av studentkulturen
Lydias spritdränkta barndom
Retfullt att köpa en plastpåse?
Ta seden dit du kommer? I det allt mer mångfaldiga Finland kräver också rusmedelsfostran känsla för kulturskillnader
Tänk om de igen börjar
Vardagen marineras i smyg
›
Alko AB
›
Om Alko
›
Bolagsstyrning
Styrelse
Förvaltningsrådet
Ledningsgrupp
Bolagsstämma
Lagstiftningen
Historia
›
Ansvarsfull alkoholförsäljning
›
Låt oss göra barnens hobbyer till en tid utan alkohol
I idrott för barn och unga finns inte plats för alkohol
Övervakning av försäljningen ger spelregler för alkoholförsäljningen
›
Butiksetableringar
Sökning efter butikslägen
Rekrytering
›
ACL
Analyser
Annual Report
COOKIES
På alko.fi används cookies. Med hjälp av cookies förbättrar vi vår service.  Läs mer.
ACCEPTERA
  • Skip to main content
  • Produkter
  • Butiker
  • Dryck & mat
  • Handla & tjänster
  • Ansvarsfullt
  • Alko Ab
  • SV
    • FI
    • EN
  • Logga in
    • Mitt konto
    • Logga ut
  • Varukorg

Sök från produkter

X

    Alkohol och hälsaDryckets miljövänlighetEtt grönt valDrycket och ekonomi#nofilter-blogg
    Återvinn förpackningarna på rätt sätt
    Du kan föra tomflaskor till alla returställen i Finland.
    Lådvinsförpackningar kan återvinnas
    Du kan returnera lådvinsförpackningarnas innerpåsar samt vinpåsar till Alkobutikernas insamlingskärl i Helsingfors, övriga Nyland, Tammerforstrakten och Sydvästra Finland.
    Vinproduktionen belastar miljön
    Vinets största miljökonsekvenser uppstår i tillverkningen av förpackningar och odlingen av druvor.
    Valet av vinförpackning är en klimathandling

    Engångsplastflaskor har fått ett dåligt rykte i dessa tider med plastskräp i naturen. Återvinningsbara PET-flaskor är dock en relativt ekologisk förpackning för vin så länge de faktiskt återvinns.

    ANVÄNDARVILLKOR
    BESTÄLLNINGS- OCH LEVERANSVILLKOR
    DATASKYDDSBESKRIVNING
    SORTIMENT
    © Alko 2018. Alla rättigheter förbehålles

    SAMMANDRAG AV VARUKORGEN

    Loading spinner

    Logga in.

    REGISTRERA DIG
    Är du företagskund?
    Har du glömt lösenordet?

    Har du glömt lösenordet?

    Av säkerhetsskäl mata in din e-postadress, ditt förnamn och efternamn. Vi skickar per e-post anvisningar till dig för hur du ska göra för att skapa ett nytt lösenord. Följ anvisningarna i e-posten. Om du behöver hjälp, kontakta vår kundtjänst 020692771.

    Steg 1/2

    Din e-post adress är felaktig. Har du redan registrerat dig?

    Skriv in en korrekt e-postadress

    En länk för att byta ut lösenordet skickades till din e-post

    Jag vill använda min konto som:

    Välj serveringstillstånd