Rom och kaviar

Rom från siklöja, lake, sik och regnbåge är populära delikatesser. De serveras oftast på blinier eller rostat bröd. Världens mest uppskattade och dyraste rom är dock kaviar, som kommer från beluga-, osetra- eller sevrugastör. Drycken till alla dessa får gärna vara frisk och aromatisk.

Dryckesförslag
Rom och kaviar

Lageröl är traditionell, fräsch och lagom lätt dryck till rom. Till boveteblinier stekta i rikligt med smör går det också med en fylligare, mörk lager.

Av vita viner passar framför allt nyanserade och strukturerade, som har frisk syrlighet och aromer som matchar rom och dess tillbehör. Välj till exempel en Riesling eller Grüner Veltliner. Också Chardonnay av typen nyanserat och strukturerat är ett bra och traditionellt val. Ta exempelvis en Chablis.

Till högklassig rom och kaviar går det givetvis också fint med torrt mousserande vin, i synnerhet champagne. Vinets bubbel matchar inte bara romens smak, utan också dess struktur.

Buffé