Bäst smakar braxen om den tillagas i ugn eller röks.
Foto 123RF

X
›
›
›
›
›
›
›
›
›
›
›
Braxen är en bred och platt fisk med smakligt kött. Den och dess släktingar förekommer i många vatten i Europa och Asien. Braxen som ska tillredas till mat får gärna vara ganska stor, för annars är den för benig till annat än att malas.
Bäst smakar braxen om den tillagas i ugn eller röks.
Foto 123RF
Vin som fungerar fint till braxen är nyanserade och strukturerade vita viner med lämpliga aromer och syra att matcha den smakrika fisken. Ta en Chardonnay eller Riesling av den smaktypen.
Öl som passar till braxen är ljus, frisk och ganska lätt lager, pilsner och veteöl.
Vänligen mata in den e-postadress du har registrerat med. Vi skickar en länk via e-post. Följ länken för att skapa ett nytt lösenord. Om du behöver hjälp, kontakta vår kundtjänst 020692771.
Din e-post adress är felaktig. Har du redan registrerat dig?
En länk för att byta ut lösenordet skickades till din e-post