Kalv och gris

Kalvkött är ljust, mört och smakrikt. Griskött är likaså ljust, så det används ibland för att ersätta kalvkött i vissa recept. Kalv och gris har en mildare smak än exempelvis köttet från vuxna nötdjur. Därför kan också drycken som du väljer till dem vara ett steg lättare.

Dryckesförslag
Drycketsförslag

Rödvin som passar till kalv och gris är framför allt av smaktypen bärigt och friskt samt mjukt och fruktigt. De är relativt lätta och dominerar inte över köttets ganska milda smak.

Också ett mustigt och syltigt rödvin kan vara på sin plats om maten till exempel har grillats och fått en kraftigt smakande stekyta.

Kalv och gris passar också att serveras med fylliga vita viner. Du kan välja exempelvis ett vin av smaktypen nyanserat och strukturerat, med syra som fräschar upp helheten. Fylligt vin av typen generöst och rostat, som fått rondör av ekfatslagring, är ett annat fungerande alternativ.

I synnerhet till grisrätter är öl ofta den traditionella drycken. Kalv och gris trivs ihop med pilsner och veteöl som friskar upp helheten samt ett steg fylligare mörk lager. Grillat griskött kan också utmärkt serveras med strukturerad och aromatisk india pale ale.

Kalv och gris