Chateaubriand är en tjock biff skuren av nötinnerfilé som tillreddes första gången i början av 1800-talet åt greve François-René de Chateaubriand som var fransk ambassadör i London. Biffen steks snabbt i varm panna och serveras med bearnaisesås eller persiljesmör.
Porterhouse steak är en amerikansk version av chateaubriand som innehåller ben. Det är en stor, stekt eller grillad kotlett. Namnet används ibland också på tjock T-benstek.
Entrecôte är en biff skuren av köttet mellan ytterfilén och framryggen, ibland görs den också på ytterfilé. Den innehåller fett och passar därmed speciellt bra att grillas.
Pepparbiff är en biff på innerfilé smaksatt med peppar. Ibland serveras den med pepprig gräddsås.
Lökbiff görs på inner- eller ytterfilé och serveras med glaserad lök eller gräddsås med glaserad lök.
T-benstek är en biff utskuren i mitten av innerfilén så att ett T-format ben finns mitt i biffen. Den är utmärkt att grilla.
Tournedos är en liten och hög biff av innerfilé. Tournedos Rossini är en rätt där biffen får sällskap av tryffel, stekt gåslever och madeirasås. Till den kan du servera ovan nämnda drycker eller överraska med torr roséchampagne med nyanser som matchar rättens lyxiga smak. Rosé är en fyllig champagne och dess bubblor ger struktur som ytterligare stöttar helheten.