Fylld pasta

Liksom pastasåser, finns det ett oändligt antal olika fyllda pastor, sådana är bland annat ravioli, tortellini, cappelletti och agnolotti. Fyllningen styr dryckesvalet, men det allmängiltiga är att rätt så lätta drycker blir bäst.

Dryckesförslag
Fylld pasta

Nedan föreslås lämpliga viner till några pastafyllningar. Det viktigaste kriteriet är en fyllighetsgrad som matchar matens smak.

Utöver vin passar också friskt öl utmärkt till pasta, exempelvis relativt lätt lager eller pilsner.

Pasta fylld med spenat och ricottaost serveras med fördel med ett friskt och fruktigt vitt som exempelvis Pinot Grigio. Verdicchio eller Arneis. Även Soave fungerar fint.

Samma viner lämpar sig till pasta med fisk- eller skaldjursfyllning. Du kan också testa stramare och mer aromatiska vita viner av typen nyanserat och strukturerat, exempelvis från Italien. Också Chardonnay av den typen är värt att pröva.

Svamp-, kött- och ostfylld pasta har ofta en något fylligare smak, så till dem passar också ett lättare rödvin. Ta en Chianti eller ett medelfylligt rödvin från Veneto eller Piemonte.

Pasta och risrätter