Kammusslor

Kammusslor har en fin, aningen söt smak. De tillreds ofta genom att grilla i panna, men kammusslor kan också serveras exempelvis som ceviche, det vill säga marinerade i limesaft.

Dryckesförslag
Kammusslor

Till kammusslornas aromatiska smak passar det framför allt med nyanserade och strukturerade vita viner som har lämpligt eleganta nyanser och syrlighet att matcha matens fina smak.

I ölglaset kan du hälla ett ljust, friskt och ganska lätt öl, till exempel lager, pilsner eller veteöl.

Till stekta, grillade och gratinerade kammusslor är nyanserad och strukturerad Chardonnay en klassisk dryck. Ta till exempel en Chardonnay från Chablis, som är ett traditionellt skaldjursvin. Torrt mousserande vin, exempelvis champagne, fungerar också väl till kammusslor.

Om rätten har en speciellt grillad smak, kan du också överväga att servera ett generöst och rostat vitvin.

Kammusslor smaksatta med lime eller citron matchas också väl av ett nyanserat och strukturerat Sauvignon Blanc-vin med motsvarande citrusaktig fräschör. Välj ett vin från till exempel Nya Zeeland, Chile eller franska Loire.

Se dryckesrekommendationer för följande skaldjur, ostron, musslor och sniglar