Morsdagens bästa brunch

Morsdagen inleder sommarfesternas kavalkad. Andra söndagen i maj firar vi alla mödrar med en läcker brunch. En underbar tårta kröner dukningen.

I Finland firades morsdagen för första gången 1918. Hundra år senare samlar morsdagen släkt och vänner till gemytlig samvaro runt mat och dryck. 

Plocka mors favoriter bland våra rätter nedan:

  • Rabarbermocktail

  • Fläderkir

  • Rågchips

  • Yoghurtdipp med gurka och mynta

  • Ärthummus

  • Nektarin-bresaolasallad

  • Sallad på sparris och potatis

  • Gratinerad getost

  • Rustika gäddbullar

  • Falafel i pitabröd med feta-tzatziki

  • Rabarbertårta

  • Vårens mousserande tårta

Dryckerna fulländar menyn. Du hittar dryckesförslag i samband med varje recept.

Morsdagens favoriträtter