
X
›
›
›
›
›
›
›
›
›
›
›
Älgburgare är en utmärkt festrätt eftersom gästerna själva kan komponera sina burgare. Älgburgarna blir ännu saftigare om den magra älgfärsen blandas ut med nöt- eller grisfärs.
4 småfranskan
4 skivor av getosten Viinitarhurin juusto eller annan välsmakande ost
8 skivor bacon
ca 1 dl lingonmayo (sök receptet i etiketten.fi med sökordet lingonmayo)
Biffar
400 g köttfärs, varav en del älg och en del gris
1 ägg
2 msk finhackad färsk rosmarin eller timjan
salt, svartpeppar mald i pepparkvarn
Till serveringen
tomatskivor, sallat och saltgurka
Blanda ihop ingredienserna till biffarna, stek på stekpanna, i grillen eller ugnen.
Värm eller rosta bröden och bygg upp burgaren.
Ett runt, strukturerat, syltigt,
robust och kraftigt rödvin, till
exempel ett cabernet sauvignon -
vin från Chile, ett malbecvin från Argentina eller ett shirazvin från Australien, balanser upp lingonens syrlighet och rotfrukternas smak.
Den som föredrar öl kan välja en nyansrik och fruktig ale.
Vänligen mata in den e-postadress du har registrerat med. Vi skickar en länk via e-post. Följ länken för att skapa ett nytt lösenord. Om du behöver hjälp, kontakta vår kundtjänst 020692771.
Din e-post adress är felaktig. Har du redan registrerat dig?
En länk för att byta ut lösenordet skickades till din e-post