Kall glöggspritzer ger jultiden spritsig variation. Laga glöggisen en dag i förväg. Spjälka isblocket och slå bitarna i glas.
Se receptet >
Alkoholfri rödvinsglögg
Rödvin är en klassisk glöggbas. Alkoholfritt rödvin lämpar sig utmärkt i glögg.
Ett ögonblick…
Rödvin är en klassisk glöggbas. Alkoholfritt rödvin lämpar sig utmärkt i glögg.
1 flaska (0,75 l) alkoholfritt rödvin
0,5 dl svartvinbärssaft (koncentrat)
1 dl vatten
0,5–1 dl socker
1 tsk kryddnejlika
1 msk kardemummafröer
2 kanelstänger
4 cm färsk ingefära (skalad och skivad)
Slå ingredienserna i en kastrull. Koka upp blandningen och låt den dra minst 10 minuter. Smaka av med socker.
Sila blandningen och koka upp den på nytt.
Servera glöggen med russin och mandel.
Tips: Kryddorna kan torkas och återanvändas.