Tillbaka
Recept

Ananassylt

Glutenfri
Vegetarisk
Laktosfri
Vegan

Ananassylt

Glutenfri
Vegetarisk
Laktosfri
Vegan
60 min
3 personer
60 min
3 personer

Lägg syltburken, brieost och en snygg sked i en liten metallkorg prydd med presentband.

Ingredienser
  • 2 skalade mogna ananasfrukter

  • 1 l rörsocker

  • 1,5 dl citronsaft

  • rivet skal från en citron

  • 2 tsk riven ingefära

Tillredning
  1. Skär ananasen i bitar. Finfördela 3/4 av fruktköttet i en effektmixer och tärna resten smått.

  2. Slå ingredienserna i en kastrull och låt dem puttra 35–40 minuter eller tills sylten blir tjock.

  3. Slå sylten i rena glasburkar med lock (diska burkarna, värm dem 15 minuter i 125-gradig ugn, koka locken och tätningarna). Sylten håller ett par månader i kylskåp.