
X
›
›
›
›
›
›
›
›
›
›
›
Söker du nya serveringsidéer för osten? Lägg ostarna ovanpå varandra och servera dem med en läcker kompott. Den välsmakande ostdesserten är lätt att laga.
4–5 olika ostar, exempelvis
Petit brie 500 g
Camembert de Normandie 250 g
vitmögelosten Linnunlaulu 170 g
Chabichou du Poitou 150 g och
Crottin de Chavignol 60 g
Hallonkompott
2 dl hallon- eller annan sylt
2 msk portvin eller vatten
Till serveringen
4 dl bär
2 fikon
1 dl nötter exempelvis pistasch- och/eller valnötter
Tillred kompotten: Slå sylten och vätskan i en kastrull. Låt blandningen puttra på svag värme några minuter eller tills sylten blir flytande. Sila blandningen.
Placera ostarna ovanpå varandra på ett serveringsfat. Slå på lite kompott. Slå resten av kompotten i en serveringskanna.
Garnera med bär, fikon och nötter.
Tips! Ostar tenderar att förlora formen när de blir varma. Ostarna kan vid behov fästas vid varandra med till exempel en grillpinne eller skäras i lämpliga bitar före serveringen.
Friska och fruktiga rödviner gjorda på någon av druvorna Pinot Noir, Gamay eller Sangiovese rimmar utmärkt med den läckra ostkakan.
Den som vurmar för vita viner med ädla aromer kan välja ett österrikiskt, tyskt eller chilenskt vin med en aning restsocker.
Vänligen mata in den e-postadress du har registrerat med. Vi skickar en länk via e-post. Följ länken för att skapa ett nytt lösenord. Om du behöver hjälp, kontakta vår kundtjänst 020692771.
Din e-post adress är felaktig. Har du redan registrerat dig?
En länk för att byta ut lösenordet skickades till din e-post