- Mät upp grädden och sockret i en liten kastrull. Koka ca 5 minuter under ständig omrörning. Lyft kastrullen av spisen och rör ner apelsin- och citronsaften. Tvätta apelsinen omsorgsfullt och riv skalet. Spara lite skal för garnering och tillsätt resten i blandningen.
- Häll upp blandningen i portionsskålar, t.ex. glas eller kaffekoppar fungerar fint. Täck med färskfilm och låt stelna minst 4 timmar i kylskåp.
Mandelbiskvier:
- Rör det mjuka smöret och sockret till skum. Tillsätt ägget och gulorna en i taget under ständig omrörning. Tillsätt vetemjölet och den malna mandeln och rör till en jämn deg.
- Rulla med mjölade händer degen till en stång och dela upp den i ca 35 bitar. Lägg bitarna glest på ett bakplåtspapper och platta till dem lätt med fingrarna. Strö hackad mandel på ytan. Grädda 8–10 minuter i 200 grader.
Tips:
Den här desserten kan du göra en dag eller två i förväg. I tät förpackning håller sig mandelbiskvierna några veckor i rumsvärme.
Tips:
För att grädden i possetsmeten skall ysta sig bör apelsinerna vara tillräckligt sura. Välj små apelsiner – gärna ekologiska – med tunt skal.