Tillbaka
Recept

Apelsintoddy

Glutenfri
Vegetarisk
Laktosfri
Vegan

Apelsintoddy

Glutenfri
Vegetarisk
Laktosfri
Vegan
10 min
1 personer
10 min
1 personer

Hemligheten bakom den utsökta smaken i denna varma vinterdryck ligger i citrusfrukterna, sirapen och stjärnanisen.

Ingredienser
  • 2 cl citronsaft

  • 4 cl apelsinjuice

  • 1 msk mörk sirap

  • 1/3 tsk vaniljsocker

  • 1 stjärnanis

  • 1 1/4 dl hett vatten

  • apelsinskiva eller apelsinskal

Tillredning
  1. Tvätta apelsinen och skär en tunn skiva av skalet, till exempel med en potatisskalare. Pressa saften ur apelsinen och citronen.

  2. Mät upp sirap, vaniljsocker och citronsaft i en mugg eller ett värmetåligt glas. Tillsätt stjärnanis.

  3. Häll det heta vattnet i muggen och blanda noggrant. Tillsätt apelsinjuicen. Pressa ut eteriska oljor från apelsinskalet i drycken. Du kan även lägga i apelsinskivan eller skalet som dekoration.

Recept Santeri Saarinen, foto Kristiina Kurronen