
X
›
›
›
›
›
›
›
›
›
›
›
Om du tycker att vanlig baklava är för söt och att apfelstrudel saknar något kan du prova på en blandning av dessa. Äppelbaklavan är en smaksymfoni med toner av aprikos, äpple, russin, honung och nötter.
250 g filodeg
1 dl smält smör
Fyllning
1 kg Granny Smith-äpplen
2 dl hackade pistaschnötter
1 dl farinsocker
1 dl gula russin
1 dl tärnad aprikos
2 tsk citronskal
2 tsk kanel
För penslingen
1 dl smält smör
1 msk flytande honung
Börja med fyllningen. Skala äpplena och avlägsna kärnhusen. Tärna äpplena och tillsätt de övriga ingredienserna.
Gör två rullar av filodegen. Bred ut filodegsplattorna i 4 skikt på bakbordet och pensla med smält smör mellan degskikten.
Lägg fyllningen på degen och rulla försiktigt ihop till två rullar. Placera rullarna på en ugnsplåt med ”sömmen” nedåt.
Grädda ca 30 minuter i 225°C.
Smält smöret och häll honungen i smöret. Pensla rullarna med honungssmör en gång under gräddningen. Ta ut rullarna ur ugnen och pensla med det återstående honungssmöret. Låt baklavan svalna i rumstemperatur. Servera med glass eller vaniljsås.
Vänligen mata in den e-postadress du har registrerat med. Vi skickar en länk via e-post. Följ länken för att skapa ett nytt lösenord. Om du behöver hjälp, kontakta vår kundtjänst 020692771.
Din e-post adress är felaktig. Har du redan registrerat dig?
En länk för att byta ut lösenordet skickades till din e-post