Aromatiska kycklingspett

Lättlagad och chosefri fingermat.

Ingredienser

  • ca 200 g innerfiléer av kyckling
  • 4 grillspett av trä

Marinad
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 tsk rivet citrongräs
  • 1 tsk riven ingefära
  • ½ röd chili
  • 2 tsk limesaft
  • 2 tsk söt sojasås (ketjap manis)

På ytan
  • färsk koriander, fingersalt

Tillredning

  1. Skär de små innerfiléerna i tärningar. Trä upp tärningarna på spetten.
  2. Krossa chilin. Rör samman alla marinadingredienserna och pensla spetten med marinaden. Låt stå ca 30 minuter.
  3. Grilla spetten under ugnens grillelement ca 7 minuter eller tills köttbitarna är vackert bruna.
  4. Strö ymnigt med färska korianderblad och lite fingersalt över spetten.
  5. Servera spetten heta eller kalla.