
X
›
›
›
›
›
›
›
›
›
›
›
Aubergine-kikärtsgratäng är i likhet med sin italienska förebild lasagnen en skiktad rätt. Den superhälsosamma, nästan fettfria gratängen innehåller varken vete, kött eller mjölk. Rätten ger energi men den sätter sig inte som en sten i magen. Kikärter innehåller mycket protein, järn och fibrer.
400 g kokta eller 200 g torkade kikärter
2 lagerblad
2 auberginer
1 squash
1 rödlök
2 tomater
olja
paprikapulver
saften från 1 citron
2 vitlöksklyftor
1 kruka färsk mynta
salt
1 burk (200 g) sojayoghurt eller motsvarande
Recept Satu Silvo
Till aubergine-kikärtsgratäng kan man med fördel servera ett nyanserat och strukturerat italienskt vitt vin: en vermentino med toner av örter och citrus eller en aromatisk och syrlig fiano friskar upp gratängens eftersmak utan att dölja rättens läckra aromer.
Ölvänner kan välja en frisk och krispig pils.
Vänligen mata in den e-postadress du har registrerat med. Vi skickar en länk via e-post. Följ länken för att skapa ett nytt lösenord. Om du behöver hjälp, kontakta vår kundtjänst 020692771.
Din e-post adress är felaktig. Har du redan registrerat dig?
En länk för att byta ut lösenordet skickades till din e-post