Ma po-tofu är en av det kinesiska kökets mest kända rätter. Här får rätten piff av stekt aubergine. Den veganska rätten passar alla.
Se recept >
Ett ögonblick…
Auberginelådan med sina mustiga och örtfyllda smaker lämpar sig utmärkt som vegetarisk varmrätt på påskbordet.
Ett rödvin från länderna runt Medelhavet rimmar utmärkt med den mustiga auberginelådan. Exempelvis ett grekiskt rödvin av druvan Xinomavro eller ett libanesiskt eller italienskt rödvin lämpar sig perfekt, liksom också olika bäriga och friska rödviner.
Ölvännen kan välja ljus lager.
4 äggplantor
salt
1,5 burk (400 g) krossade tomater
1 stor lök
2 vitlöksklyftor
olivolja
en buljongtärning
2 bitar toast tärnade
1 burk crème fraîche (150 g)
svartpeppar
ett par kvistar rosmarin
en knippe färsk timjan
1 dl riven ost, exempelvis mozzarella