Bärmuffins smakar sommar och skrämmer inte vågen heller. Lätt är gott!
Se receptet >
Ett ögonblick…
Sött och gott. Läckra snabbmunkar är en skojig förstamajdessert. Jäs degen med bakpulver, byt ut sylten mot bär, trä upp munkarna på spett och njut!
Bjud gärna i en mousserande dryck till de söta munkarna. Fruktig champagne, gott mousserande vin och äkta äppelcider lämpar sig för hela förstamajbrunchen.
2 ägg
2 msk socker
1/2 tsk salt
1 tsk kardemumma
2 1/2 dl mjölk
50 g smör
5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
rivet skal från en citron
munkfett
finkornigt strösocker
bär, exempelvis hallon, blåbär, jordgubbar och/eller körsbär
spett
Vispa äggen lätt i en skål. Tillsätt socker, salt, kardemumma, mjölk och smält smör. Rör ner de torra ingredienserna och rivet citronskal.
Värm oljan i en kastrull. Gröp ur små kulor ur degen med hjälp av två teskedar. Slå degkulorna i oljan och fritera dem på vardera sidan. Lyft upp munkarna med en hålslev och rulla dem genast i socker. Trä upp munkarna och bären på spett.